Domeniul de specializare Știința Mediului

Admitere

Admitere Știința Mediului, specializare licență Geografia Mediului, 1-23 Septembrie 2021 (detalii după confirmarea locurilor din sesiunea Iulie 2021).

Domeniul de licență Știința Mediului oferă competențele principale ale tuturor specializărilor din Facultatea de Geografie, la care se adaugă competențe care vă vor permite să obțineți un loc de muncă în domeniul dinamic și cu angajabilitate ridicată al protecției mediului înconjurător.

Rezultate admitere și calendar înscriere an I sesiunea Iulie 2021 – http://geo.unibuc.ro/

Admitere Știința Mediului 2021 (specializare Geografia Mediului – licențiat în Știința Mediului)

  • Numărul de locuri disponibile pentru sesiunea Septembrie 2021, după 1 August 2021
  • 72 locuri finanțate de la bugetul de stat (inclusiv 4 locuri pentru domenii prioritare, 1 loc pentru absovenți de liceu rural și 1 loc la dispoziția candidaţilor de etnie romă)
  • 48 locuri cu taxă anuală de studii (studenții admiși pe locurile cu taxă pot trece pe locurile finanțate de la bugetul de stat după anul I, în funcție de media de absolvire a anului universitar)

Înscrieri la concursul de admitere Știința Mediului

Perioada de înscrieri și concurs: 1 – 23 Septembrie 2021. Înscrierea se va face exclusiv online prin aplicația admitereonline.unibuc.ro.

Etape înscriere și concurs admitere

  • Înscrieri online la începutul lunii septembrie 2021 (aplicația admitereonline.unibuc.ro).
  • Dosarul de concurs va cuprinde documentele specificate aici (toate documentele vor fi încarcate în format pdf).
  • Afișarea rezultatelor la scrisoarea de motivație (admins/respins)
  • Afișarea rezultatelor în funcție de media de la bacalaureat și opțiunile pentru specializări
  • Contestații, confirmarea locului ocupat sau glisarea candidaților la altă specializare selectată la înscriere decât cea reieșită din ierarhizarea funcție de opțiuni
  • Taxa de admitere este de 200 RON. Plata taxei se poate face online sau prin bancă (detalii plată)

Calendarul extins al admiterii pe etape (contestații, glisare la altă specializare, depunere acte în original) este disponibil aici.

Cum se face admiterea la Geografia Mediului?

Admiterea la specializarea Geografie Mediului de la Facultatea de Geografie (domeniul de licență Știința Mediului) se face astfel astfel:

1. calificativ admis/respins scrisoare de motivație
2. clasificare după media obținută la Bacalaureat

Admiterea la specializarea Geografia Mediului se face în același timp cu admiterea la celelalte specializării din Facultatea de Geografie, domeniul de licență Geografie (Universitatea din București). 

Pentru a fi sigur că ești admis la Geografia Mediului pe locurile finanțate de la bugetul de stat trebuie să selectezi domeniul de licență Știința Mediului Geografia Mediului ​ca primă opțiune în fișa de înscriere!

Dacă Geografia Mediului nu este prima ta opțiune în fișa de înscriere, atunci selectează specializarea ca fiind a doua/a treia opțiune, urmând ca admiterea să se facă după confirmarea celor cu prima opțiune.

Atenție, dacă ești olimpic la Geografie, Științele Pământului, Biologie, Chimie sau Fizică și ai prima opțiune Geografia mediului, admiterea se face automat pe locurile bugetate (premiile I, II, III și mențiuni sau medalii de aur în cei patru ani de studii liceale, premiul I la olimpiadele pe județ/municipiu).

Mediile de admitere din anul 2020 (nota obținută la bacalaureat) >> media primului admis 9,78 / media ultimul admis pe locuri buget de stat 6,15

Ce trebuie să scrii în scrisoarea de motivație?

Din scrisoarea de motivație dorim să aflăm de ce optați pentru prima specializare (de exemplu, Geografia Mediului sau domeniul protecției mediului înconjurător), ce rezultate deosebite ați obținut în liceu (concursuri, activități extrașcolare, olimpiade chiar dacă nu ați fost clasat pe primele locuri), de ce credeți că sunteți potrivit pentru specializarea aleasă și cum vezi cariera în domeniul ales. Totul în circa 1400 de cuvinte.

Formular tip pentru scrisoarea de motivație îl găsiți aici.

Dacă aveți întrebări despre admitere, programul de studii, posibilități de carieră, nu ezitați să ne contactați la adresa de email mihairazvan.nita[at]g.unibuc.ro sau pe Facebook a programului de studiu https://www.facebook.com/GeografiaMediuluiUB/

Succes la Bacalaureat!