Domeniul de specializare Știința Mediului

Admitere

Admitere Știința Mediului, specializare licență Geografia Mediului, 1 – 20 Iulie 2024.

Domeniul de licență Știința Mediului oferă competențele principale ale tuturor specializărilor din Facultatea de Geografie, la care se adaugă competențe care vă vor permite să obțineți un loc de muncă în domeniul dinamic și cu angajabilitate ridicată al protecției mediului înconjurător.

Admitere Știința Mediului Iulie 2024 (specializare Geografia Mediului – licențiat în Știința Mediului)

Înscrieri la concursul de admitere Știința Mediului

Perioada de înscrieri și concurs: 1-20 Iulie 2024 (orele 23.59). Înscrierea se face exclusiv online prin aplicația admitereonline.unibuc.ro.

Etape înscriere și concurs admitere

  • Înscrieri online (aplicația admitereonline.unibuc.ro).
  • Dosarul de concurs va cuprinde documentele specificate aici (toate documentele vor fi încarcate în format pdf).
  • Afișarea rezultatelor la scrisoarea de motivație – 22 Iulie 2024 (admins/respins, https://geo.unibuc.ro/admitere-licenta-iulie-2024/)
  • Afișarea rezultatelor în funcție de media de la bacalaureat și opțiunile pentru specializări – 23 Iulie 2024
  • Contestații, confirmarea locului ocupat sau glisarea candidaților la altă specializare selectată la înscriere decât cea reieșită din ierarhizarea funcție de opțiuni (23-26 Iulie 2024 confirmarea locului, 30 Iulie 2024 afisare rezultate finale)
  • Taxa de admitere este de 200 RON (neconfirmat). Plata taxei se poate face online sau prin bancă (detalii plată)

Calendarul extins al admiterii pe etape (contestații, glisare la altă specializare, depunere acte în original) este disponibil aici.

Cum se face admiterea la Geografia Mediului?

Admiterea la specializarea Geografie Mediului de la Facultatea de Geografie (domeniul de licență Știința Mediului) se face astfel astfel:

1. calificativ admis/respins scrisoare de motivație
2. clasificare după media obținută la Bacalaureat

Admiterea la specializarea Geografia Mediului se face în același timp cu admiterea la celelalte specializării din Facultatea de Geografie, domeniul de licență Geografie (Universitatea din București). 

Pentru a fi sigur că ești admis la Geografia Mediului pe locurile finanțate de la bugetul de stat trebuie să selectezi domeniul de licență Știința Mediului Geografia Mediului ​ca primă opțiune în fișa de înscriere!

Dacă Geografia Mediului nu este prima ta opțiune în fișa de înscriere, atunci selectează specializarea ca fiind a doua/a treia opțiune, urmând ca admiterea să se facă după confirmarea celor cu prima opțiune.

Atenție, dacă ești olimpic la Geografie, Științele Pământului, Biologie, Chimie sau Fizică și ai prima opțiune Geografia mediului, admiterea se face automat pe locurile bugetate (premiile I, II, III și mențiuni sau medalii de aur în cei patru ani de studii liceale, premiul I la olimpiadele pe județ/municipiu).

Mediile de admitere Iulie 2024 (nota obținută la bacalaureat) >> media primului admis 9,56 / media ultimului admis pe locuri buget de stat 6,03

Ce trebuie să scrii în scrisoarea de motivație?

Din scrisoarea de motivație dorim să aflăm de ce optați pentru prima specializare (de exemplu, Geografia Mediului sau domeniul protecției mediului înconjurător), ce rezultate deosebite ați obținut în liceu (concursuri, activități extrașcolare, olimpiade chiar dacă nu ați fost clasat pe primele locuri), de ce credeți că sunteți potrivit pentru specializarea aleasă și cum vezi cariera în domeniul ales. Totul în circa 1400 de cuvinte.

Formular tip pentru scrisoarea de motivație (descarcă aici fișier MS Word .docx – versiunea din Iulie 2024).

Dacă aveți întrebări despre admitere, programul de studii, posibilități de carieră, nu ezitați să ne contactați la adresa de email mihairazvan.nita[at]g.unibuc.ro sau pe Facebook a programului de studiu https://www.facebook.com/GeografiaMediuluiUB/si pe grupul de admitere al Facultatii de Geografie.

Succes la Bacalaureat!