Domeniul de specializare Știința Mediului
Domeniul de specializare Știința Mediului

Admitere

 Număr locuri specializarea Geografia Mediului, Facultatea de Geografie, învățământ cu frecvență
– 72 locuri finanțate de la bugetul de stat
– 48 locuri cu taxă anuală de studii (studenții pot trece pe locurile finanțate de la bugetul de stat după anul I, în funcție de media de absolvire a anului universitar).

Detalii vor fi disponibile în luna februarie 2021.

Când și cum
Înscrieri iulie 2021

afișarea rezultatelor la scrisoarea de motivație (admis/respins)
– online pe pagina web a Facultății de Geografie (www.geo.unibuc.ro). 

afișarea rezultatelor admiterii
– online pe pagina web a Facultății de Geografie (www.geo.unibuc.ro).

Calendarul extins al admiterii (contestații, glisare la altă specializare, depunere acte în original) va fidisponibil aici.

Cum se face selecția candidaților?
Admiterea la specializarea Geografie Mediului (domeniul de licență Știința Mediului) se face astfel astfel:

  1. calificativ admis/respins scrisoare de motivație
  2. clasificare după media obținută la Bacalaureat 

Atenție, dacă ești olimpic la Geografie, Științele Pământului, Biologie, Chimie sau Fizică și ai prima opțiune Geografia mediului, admiterea se face automat pe locurile bugetate. 
Olimpic = premiile I, II, III și mențiuni sau medalii de aur în cei patru ani de studii liceale, premiul I la olimpiadele pe județ/municipiu.

Admiterea la specializarea Geografia Mediului se face în același timp cu admiterea la celelalte specializării din Facultatea de Geografie, domeniul de licență Geografie. 

Pentru a fi sigur că ești admis la Geografia Mediului pe locurile finanțate de la buget trebuie să selectezi Geografia Mediului ​ca prima opțiune.

Dacă Geografia Mediului nu este prima ta opțiune, atunci selectează specializarea ca fiind a doua/a treia opțiune, urmând ca admiterea să se facă după confirmarea celor cu prima opțiune. 

Specializarea Geografia Mediului oferă competențele principale ale tuturor specializărilor din Facultatea de Geografie, la care se adaugă competențe care vă vor permite să obțineți un loc de muncă în domeniul dinamic și cu angajabilitate ridicată al protecției mediului înconjurător.

Ce trebuie să scrii în scrisoarea de motivație?
Din scrisoarea de motivație dorim să aflăm de ce optați pentru prima specializare (de exemplu, Geografia Mediului sau domeniul protecției mediului înconjurător), ce rezultate deosebite ați obținut în liceu (concursuri, activități extrașcolare, olimpiade chiar dacă nu ați fost clasat pe primele locuri), de ce credeți că sunteți potrivit pentru specializarea aleasă și cum vezi cariera în domeniul ales. Totul în circa 1400 de cuvinte.

Un model de formular tip pentru scrisoarea de motivație îl găsiți aici. http://geo.unibuc.ro/admitere_licenta_2020.html

Dacă aveți întrebări despre admitere, programul de studii, posibilități de carieră, nu ezitați să ne contactați la adresa de email mihairazvan.nita[at]g.unibuc.ro sau pe Facebook https://www.facebook.com/GeografiaMediuluiUB/

Succes la Bacalaureat!

ATENȚIE!  Deși depunem toate eforturile pentru a aduce informațiile la zi, vă rugăm ca înainte de a demara înscrierea să citiți și informațiile oficiale comunicate în pagina web a Facultății de Geografie.